luni, 24 septembrie 2012

TORT CU FULGI DE CIOCOLATA SI BEZEA





tort cu ciocolata si bezea

pentru blat ai nevoie de:

1 pahar apa
1 pahar zahar brun
1|2 pahar ulei
1|2 pahar fulgi ciocolata neagra 70% cacao
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
2 pahare faina

pentru bezea ai nevoie de 3 albusuri batute spuma cu jumatate de pahar de zahar si un praf de sare

intr-un bol cerni faina cu praful de copt si adaugi restul ingredienteleor si apoi bati bine cu mixerul.
compozitia o imparti in doua.
pui la cuptor in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina circa 40 min.
dupa ce s-a copt si s-a racit primul blat se pune deasupra dulceata de caise
se da la cuptor si al doilea blat , cand este pe jumatate copt se pune deasuptra bezeaua si se coace cu usa cuptorului putin seschisa
cand s-a copt se lasa la racit si se adauga peste rimul blat
genul acesta de tort are o consistenta semiumeda data de fulgii de ciocolata si nu necesita sa il siropezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu