joi, 11 mai 2017

SUPA BULGAREASCA DE LINTE SI MACROU AFUMAT



Ingrediente pentru 4 portii :
250 gr linte rosie
1litru de apa
1 tija de apio (telina)
1 macrou afumat
1 ardei rosu
1 morcov
1 ceasca cu  mazare
2 linguri ulei de masline
Sare , piper
1 lingurita curcuma
1 lingurita boia afumata

 Preparare:

Se toaca morcovul , ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru  de apa.
Dupa ce au fiert legumele se adauga mazarea congelata . intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele.
Se toarna uleiul aromat peste supa de legume, se amesteca bine  apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se curata macroul afumat de oase, se desface in bucati mici si se adauga in supa la final.

Pofta buna !

CLATITE CU ULEI DE COCOS SI BANANE #retetameacucocos #vegis.ro

Am primit astazi uleiul de cocos de la Vegis.ro si nu mai aveam rabdare sa ajung acasa sa il testez. Am facut o nebunie de clatite ultra-mega-giga aromate si sanatoase.

Ingrediente :
2 linguri ulei de cocos Niavis
2 banane
2 oua
1 ceasca fulgi nuca de cocos
2 linguri miere
Fructe de padure pentru servire

 

Preparare:
Se curata bananele de coaja , se rup bucatele si se introduc in blender alaturi de uleiul de cocos Niavis , miere, fulgi de cocos si oua.
 Se mixeaza continutul pana devine omogen.
Se prajesc clatitele pe ambele parti  intr-o tigaie non aderenta .
Se servesc clatitele alaturi de fructe de padure sau alte fructe de sezon.

Pofta buna !

duminică, 7 mai 2017

OUA IN CUIBURI DE AVOCADO


 
INGREDIENTE PENTRU 3 PORTII:
3 fructe de avocado
3 oua de rata
150 gr prosciuto crudo  afumat
100 gr valeriana
100 gr ciuperci champignon
2 lingurite otet balsamic
1 lingurita ulei de masline
Sare, piper
PREPARARE:
Se fierb oualele de rata moi , apoi se racesc zub jet de apa rece si se curata de coaja.
Se curata avocado de coaja , se taie pe jumatate apoi se inlatura samburele . Ca sa incapa oul fiert in avocado se mai scobeste putin.
Se imbraca avocado in fasii subtiri de prosciuto crudo  si se frige in tigaia non aderenta.
Se frig ciupercile taiate feliute si se condimenteaza cu sare si piper.
Pe platoul de servire se pune  valeriana care a fost spalata si scursa, amestecata cu ciupercile fripte alaturi de  avocado umplut cu ou, apoi se stropeste cu o vinegreta preparata din otet balsamic amestecat cu ulei de masline.
Pofta buna !