luni, 1 februarie 2016

TORT CU CREMA CARAMEL SI FRUCTE






Ingrediente pentru blat:
6 oua,
12 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, esenta de vanilie
Crema caramel:
200 g zahar brun , 100 g unt, esenta de vanilie, 150 g smantana pentru frisca
4 fructe de kiwi si 2 portocale.

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema caramel:
Intr-un vas se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se bate smantana cu esenta de vanilie si 2 linguri de zahar pana ajunge sa aiba  consistenta la frisca.Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul  din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna jumatate din crema intre cele doua foi si  se pun felii de kiwi .
Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se orneaza cu celalata parte de crema, fructe si bombonele .