sâmbătă, 14 noiembrie 2015

PUI PROVENSAL



Ingrediente:
1 pui (1,5 kg)
25 gr unt
Ulei de masline
Rozmarin
Cimbru
Patrunjel verde tocat
Un pahar de vin alb
O cescuta ulei de masline
200 gr arpagic
4 cartofi de marime medie
2 ligurite de boia dulce
Sare , piper

Preparare

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade  C.
Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curate
Se sareaza si pipereaza puiul atat la exterior cat si la interior.
In interiorul puiului se introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.
Feliute subtiri de usturoi se introduce sub pielea puiului,
Se toaca marunt cimbrul si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul .
Se ungetava cu ulei de masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate,peste care se pune puiul
Se toarna deasupra puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb
Se da la cuptor cca 60 min.
Se serveste ornat cu crengute de rozmarin .


SALATA CU PIEPT DE PUI PICANT SI INELE CROCANTE DE CEAPA ROSIE




Ai nevoie de:

O salata Iceberg
Un castravete
Cateva ridichi
O ceapa rosie mare
Cateva fire da marar tocat fin
Jumatate de piept de pui
Boia de ardei iute
O cescuta de smantana
Pesmet
Susan
Sare piper
Otet
Ulei de masline

Pregatesi asa:

Intai se gatesc inelele de ceapa si pieptul de pui. 
Tai ceapa rondele si separi inelele.
Inelele de ceapa se trec prin smantana condimentata cu sare si piper apoi prin pesmet amestecat cu susan si se prajesc in ulei de masline. 
Se scot pe servetel de hartie ca sa absoarba excesul de ulei si se lasa la racit.
Pieptul de pui se taie cubulete si se caleste in putin unt condimentat cu sare , piper si boia iute.
Dupa ce legumele sunt spalate si tocate se amesteca si se asezoneaza dupa gust la final se adauga pieptul de pui si inelele de ceapa.

Pofta buna!


vineri, 13 noiembrie 2015

ARANCINI DI RISO





Ingrediente:
250 gr carne toccata
100 gr. prosciutto
1 cutie de rosii decojite in bullion
2 catei de usturoi
Ulei de masline
2 oua
O ceasca de parmesan ras
250 gr orez
200 gr. mozarella
Sofran
Sare, piper
pesmet
Ulei de prajit


Preparare
Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se ia de pe foc si se lasa la racit.
Separat se caleste usturoiul in uleiul de masline adauganduse carnea tocata si prosciutto  iar la final conserva de rosii. Se asezoneaza cu sare si piper si o jumatate de l;ingurita de zahar ca sa diminueze aciditatea rosiilor.se lasa apoi si acest sos la racit.
Se taie branza mozzarella cubulete.
Orezul racit se amesteca cu parmezanul ras si cu un ou.
Se ia din compozitia de orez  si se intinde in podul palmei in strat de aproximativ 1 cm., in mijloc se pune sosul rezultat di carnea toccata  si un cub de mozzarella,incercand sa formam niste sfere de marimea unor portocale mici.
Sferele rezultate se dau prin ou si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se servesc calde.

SUPA CREMA DE LEGUME CU FILE DE MACROU AFUMAT



Timp de preparare aproximativ 45 min.

Ingrediente pentru 4 portii :
200 gr linte rosie
250 gr macrou afumat file
1 litru de apa sau supa de pui
2 cartofi de marime medie
1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 morcov
1 tija de apio (telina)
1 ceasca de mazare fiarta
Ulei de masline
Sare
Boia dulce si boia iute pentru décor

Preparare:

Se toaca ceapa , morcovul ,ardeiul, cartofii si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.
Dupa ce a fiert se paseaza  cu blenderul, se adauga uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si boia, apoi se adauga mazarea si fileul de macrou maruntit.

Se poate servi impreuna cu crutoane de paine .

OUA IN CUIBURI DE AVOCADO CU SALATA CU GRAU INCOLTIT SI SOS DE AVOCADO

OUA IN CUIBURI DE AVOCADO CU SALATA CU GRAU INCOLTIT SI SOS DE AVOCADO




Ingrediente pentru 4 persoane:

2 avocado coapte
4 oua de preferat bio
Sare, piper
1 castravete
1 morcov
Ridiche alba
Grau incoltit
Zeama de la jumatate de lamiae
Ulei de masline

Se taie fructul de avocado pe jumatate, si se scoate samburele, apoi se scobeste inca putin pentru a face loc oului.
Se condimenteaza cu sare si piper sau alte confimente dupa gust si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 2 minute astfel incat galbenusul sa ramana moale.

Salata se prepara astfel: se taie castravetele, morcovul si ridichea in fasii subtiri, pe lungime (eu folosesc peeler –ul de legume).
Se amesteca miezul de avocado facut pasta cu zeama de lamaie si uleiul de masline.
Se amesteca legumele cu graul incoltit si cu sosul de avocado.

Pofta buna !






PARJOALE CROCANTE CU " LEGUME SPORT"

PARJOALE CROCANTE CU " LEGUME SPORT"


Ingrediente:

1 kg cartofi
3 morcovi medii
2 ardei capia
1 legatura ceapa verde
1pahar de parmesan ras sau cascaval
3 oua
Pesmet
Susan
Sare si piper dupa gust
Usturoi pudra cca jumatate de lingurita
Ulei pentru prajit


Preparare:

Se caleste  ceapa impreuna cu ardeiul capia si se lasa la racit.
Se fierb si se racesc morcovii si cartofii apoi se paseaza.

Se amesteca ingredientele de mai sus cu parmezanul, un ou si pudra de usturoi si se condimenteaza dupa gust.

Se fosmeaza parjoalele care se dau prin ou si prin amestecul de pesmet si susan si se prajesc, sau se face amestec de ou cu o lingurita de ulei si trecem parjoalele prin el si apoi in amestecul de pesmet si de dau la cuptor pana devin crocante .


Se servesc cu  ketchup.

Rulouri aperitiv umplute cu piept de pui, bacon ardei capia,ciuperci si cascaval

Rulouri aperitiv umplute cu piept de pui, bacon ardei capia,ciuperci si cascaval




Ingrediente pt. 10 clatite:

150 ml lapte

100 ml apa minerala

3 oua


2 linguri ulei

un praf de sare

125 g faina
30 g unt sau margarina pentru uns tigaia

Pentru umplutura ai nevoie de:
Jumatete de piept de pui dezosat
Un ardei capia rosu
200 gr ciuperci
150 gr bacon
150 gr cascaval ras
2 linguri ulei de masline
Sare si piper

Pregatesti asa:
Se amesteca faina cu sarea, apoi  se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand, adaugam incet apa minerala si lapte, pana se obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).
Se incinge o tigaie la foc potrivit si se coc clatitele.
Umplutura o pregatim asa:
In uleiul de masline incins punem la cali pieptul de pui taiat cubulete mici,apoi ardeiul si ciupercile si asezonam dupa gust.
La amestecul rezultat adaugam jumatate din cascavalul ras si umplem clatitele formand rulouri.le punem in tava antiaderenta si presaram cascavalul rams deasupra .
Se dau la cuptor pentru circa 10 minute.