duminică, 19 martie 2017

BUDINCA DE CHIA CU ANANAS CARAMELIZAT

Ingrediente:
100 gr seminte de chia
200 ml smantana lichida
300 ml lapte
1 compot de ananas
50 gr zmeura
60 linguri zahar
1 lingura pasta de vanilie


Preparare :

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida , pasta de vanilie si trei linguri de zahar.
 Incorporam semintele de chia spalate si scurse in amestecul de smantana si lapte apoi turnam in vasele de servire(pahare, boluri sau  borcane-in borcan este usor de transportat si putem degusta budinca la pranz la birou) .


Lasam budinca sa se raceasca la frigider minim o ora.
Intr-o tigaie nonaderenta punem trei linguri de zahar si lasam sa se topeasca pana ajung la consistenta unui caramel.


 Adaugam cu mare grija bucatile de ananas si putina zeama  si lasam sa se caramelizeze.
Cand budinca s-a racit adaugam ananasul caramelizat si decoram cu zmeura.
Pofta buna !


Semintele de chia contin:
·         De 5 ori mai mult calciu decât laptele
·         De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
·         De 3 ori mai mult fier decât spanacul
·         De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nuci

·         De 2 ori mai mult potasiu decât o banană