sâmbătă, 12 decembrie 2015

PUI CU LEGUME LA CUPTOR CU SOS REMOULADE DIN AVOCADO Ro2.ro - Promovare si statistici web

                                                           
                                                                  Ingrediente:


-         3-4 pulpe de pui ciocanele de pui,
-         5-6 cartofi mari,
-         5 morcovi mari,

- 3 cepe esalote (hasme),
-3 capatani de usturoi,
- o ceasca merisoare uscate,
-         2-3 linguri ulei de masline,

-         1 pahar vin alb,

-         1 crenguta cimbru verde,
- 1 crenguta de rozmarin,
-         1 lingurita cimbru uscat,

- 3-4 foi de dafin
-         1 lingurita boia afumata,

-         1 lingurita zahar brun,

-         Sare, piper mozaic proaspat macinat.


Preparare  pui cu legume :
 Intr-o punga se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si vinul alb.
Se taie cartofii si cepa in sferturi si morcovul rondele
Se taie  pulpele de pui in doua, se spala  si se usuca apoi impreuna cu morcovul si cartofii si ceapa se pun in punga cu amestecul de condimente si se agita .
Se taie usturoiul pe jumatate.
Se pune carnea si legumele intr-o tava imbracata cu hartie de copt, se aseaza usturoiul si apoi se presara merisoarele uscate, foile de dafin, cimbrul si rozmarinul apoi se dau la cuptor circa o ora.

Eu servesc acest preparat cu sos remoulade cu maioneza de avocado.


Preparare sos remoulade cu maioneza de avocado:
Se paseaza miezul unui fruct de avocado cu doua linguri de ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie si o ligurita mustar de dijon.
Se toaca foarte marunt 1 castravete cornichon murat, 2 lingurite de capere, putina hasma.
Se incorporeaza in maioneza de avocado castravetele, caperele , hasma si cepsoara(chives) apoi se portiveste gustul cu sare si piper proaspat macinat.



TORT RAPID DE BISCUITI-FARA COACERE CU CIOCOLATA, ALUNE SI LICHIOR DE PORTOCALE


Ingrediente :
1 kg biscuiti simpli
500 gr ciocolata
2 pachete margarina sau unt
200 gr alune decojite sarate
100 gr fistic decojit
Coaja rasa si sucul de la 3 portocale
1 pahar lichior de portocale

Preparare:
Se toaca grosier alunele si fisticul.
Se maruntesc biscuitii intr-un bol mare si se amesteca cu alunele,  sucul si jumatate din coaja rasa de portocale.

La bain marie se topeste ciocolata impreuna cu untul sau margarina si se adauga lichiorul de portocale.
Cand ciocolata s-a topit adam si cealalta parte de coaja rasa de portocala si amestecam.

Turnam trei sferturi din ciocolata peste amestecul de biscuiti si transferam apoi compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili care a fost imbracata in prealabil cu hartie de copt.


Presam bine compozitia in forma de copt in vederea obtinerii unei suprafete compacte iar la final turnam celalta parte de ciocolata deasupra si presaram alune.
Se da tortul la racit circa o ora.
Se serveste ornat cu felii de portocala.