sâmbătă, 12 decembrie 2015

TORT RAPID DE BISCUITI-FARA COACERE CU CIOCOLATA, ALUNE SI LICHIOR DE PORTOCALE


Ingrediente :
1 kg biscuiti simpli
500 gr ciocolata
2 pachete margarina sau unt
200 gr alune decojite sarate
100 gr fistic decojit
Coaja rasa si sucul de la 3 portocale
1 pahar lichior de portocale

Preparare:
Se toaca grosier alunele si fisticul.
Se maruntesc biscuitii intr-un bol mare si se amesteca cu alunele,  sucul si jumatate din coaja rasa de portocale.

La bain marie se topeste ciocolata impreuna cu untul sau margarina si se adauga lichiorul de portocale.
Cand ciocolata s-a topit adam si cealalta parte de coaja rasa de portocala si amestecam.

Turnam trei sferturi din ciocolata peste amestecul de biscuiti si transferam apoi compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili care a fost imbracata in prealabil cu hartie de copt.


Presam bine compozitia in forma de copt in vederea obtinerii unei suprafete compacte iar la final turnam celalta parte de ciocolata deasupra si presaram alune.
Se da tortul la racit circa o ora.
Se serveste ornat cu felii de portocala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu