sâmbătă, 5 noiembrie 2016

PUI FRAGED CU LEGUME


Ingrediente :
1 piept de pui
2 dovlecei zuchinni
3 morcovi
300 gr ciuperci
2-3 linguri ulei de masline,
Cimbru
Boia dulce afumata
Usturoi
Sare, piper
coniac

Preparare:

Se condimenteaza pieptul de pui cu boia afumata,sare si  piper pe ambele parti.
Se frige pieptul de pui in putin ulei de masline, apoi se pune capacul, se reduce focul la minim si se lasa puiul sa de inabuseasca.Cand puiul este aproape gata se inlatura capacul si se mareste flacara ca sa obtinem o crusta crocanta.
Se spala dovleceii, morcovii si ciupercile apoi se scurg si se toaca rondele.
In uleiul de masline in care am fript pieptul de pui calim usturoiul , apoi adaugam legumele rondele si stropim cu putin coniac.
Dupa ce s-a evaporat coniacul condimentam si presaram cimbru .
Pofta buna!



PANNA COTTA “ FALSA”


Ingrediente:

500 ml lapte de soia sau de migdale
1 esenta  de vanilie
5 linguri miere
½ lingurita suc de lamaie
2 foi gelatina neutra naturala din agar- agar
Zemeura si afine
Menta

Preparare :

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat se amesteca  cu putina apa calda ca sa de dizolve complet.
Intr-un bol punem laptele de soia impreuna cu mierea, vanilia, zeama de lamaie si gelatina diluata si apoi amestecam bine.
Turnam amestecul in bolurile pentru servire si dam la rece penru circa 3 ore pana se aseaza. Ornam cu fructe de padure  si frunzulite de menta.
Se poate servi atat rece cat si la temperatura camerei.
Acest desert este indicat pentru persoanele cu intoleranta la lactoza fiind un preparat de post.

vineri, 4 noiembrie 2016

AVGOLEMONO – SUPA GRECEASCA CU OU SI LAMAIE


INGREDIENTE:
1 piept de pui
2 cuburi Maggi cu gust de gaina
2 cepe
3 oua
1 ceasca orez
2 morcovi
2 lamai
2 linguri ulei de masline
Sare, piper mozaic
1.5 l apa


PREPARARE :

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.
Se spala orezul, se  curata morcovul si se taie rondele si se adauga peste pieptul de pui.
Se adauga 1.5 l de apa si 2 cuburi Maggi cu gust de gaina si se lasa supa la fiert 15-20 de minute.



Se spala bine lamaile cu apa calduta apoi se da coaja pe razatoare si se stoarce zeama .
Se bat cele trei oua impreuna cu coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in supa. 
La final se dauga zeama de lamaie si se condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust.

O supa numai buna pentru vremea rece , usor de preparat , magnific de gustoasa.
                                                     
                                                      Pofta buna !

 

duminică, 30 octombrie 2016

SUPA DE ARPACAS, NAUT SI CIUPERCI CU BACON CROCANT


Ingrediente:
1 cana arpacas
1cana naut
150 gr bacon feliat
150 gr ciuperci
2 cuburi Maggi cu gust de afumatura
2 morcovi
2 linguri ulei de masline
1.5 l apa
Sare
Piper mozaic
2 fire cimbrisor


Preparare:

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert  in apa cu sare. Dupa arpacasul si nautul au dat in clocot se alege spuma si se adauga morcovul tocat marunt si cuburile Maggi cu gust de afumatura (ador aroma asta) .
Intr-o tigaie non aderenta se frige baconul pe ambele parti pana devine crocant.


Se scoate baconul  din tigaie si se frig giupercile condimentate cu sare si piper astfel ciupercile absorb aroma baconului.
Ciupercile se frig in doua transe pentru ca daca se pun toate o singura data sunt prea ingramadite si nu se frig frumos.
Cand supa este aproape gata se adauga uleiul de masline,ciupercile fripte , fasiile de bacon si cimbrisorul maruntit.
Aceasta supa este perfecta pentru zilele racoroase de toamna.
Pofta buna !