marți, 12 ianuarie 2016

PASTAI VERZI TRASE IN ULEI DE SUSAN CU PIEPT DE PUI USOR PICANT




Ingrediente :
·         1 kg pastai verzi congelate
·         1 piept de pui
·         2 lingurite ulei de susan presat la rece
·         ½ lingurita piper cayne
·         ½ lingurita boia dulce
·         ½ lingurita usturoi pudra.
·         Sare


Preparare :
Se spala pastaile si se fierb in apa cu sare circa 8 minute, apoi se scot in apa rece cu gheata pentru a opri procesul de gatire.
Se lasa pastaile la scurs.
Se taie cubulete pieptul de pui si se trage la tigaie in uleiul de susan. 
Se adauga pastaile peste pieptul de pui  si se condimenteaza cu piper cayne, boia dulcem pudra de usturoi si sare dupa gust.
Se servesc calde.

Pastaile verzi reprezinta o sursa importanta de vitamine si  proteine, dovedindu-se că acestea au proprietati de scădere a colesterolului, de combatere a afecţiunilor cardiovasculare, de reglare a nivelului glicemiei, de reducere a riscului de obezitate.