luni, 5 septembrie 2016

SALATA MELANJ

Ingrediente:
-         2 vinete
-         250 gr rosii cherry (galbene si rosii)
-         4 fileuri de macrou
-         Ulei de masline
-         1 lingurita susan negru
-         ½ cescuta alune
-          Sare de Himalaya
-         Piper mozaic
-         Patrunjel verde
-         Sos de soia light
Preparare :
Se spala vinetele si se taie rondele, se sareaza si apoi se lasa un timp.
Se spala vinetele de excesul de sare si se curg, apoi se tamponeaza cu un servet.
Se trec vinetele prin faina si se frig in putin ulei de masline.
Se condimenteaza fileurile de macrou si se frig pe ambele parti.
Se taie rosiile cherry in jumatati .
Intr-o tigaie nonaderenta se prajesc semintele de susan.
Asezam feliile de vinete pe platou, apoi bucati de macrou, rosiile chery iar la final presaram patrunjel, suasn si alune tocate grosier si stropim cu de ulei de masline.
La servire adaugam sos de soia.

Pofta buna !

ARIPIOARE DE PUI ” LIPICIOASE”



Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
1 ceasca ketchup
1 ceasca miere
1 ceasca sos soia light(mai putin sarat)
Piper mozaic
1 lingurita boia afumata (Pimenton)
Coaja rasa de la o lamaie
1 catel de usturoi
2 linguri susan negru
½ ceasca arahide sau alune
 
Preparare:
Se spala puiul si apoi se parleste . Intr-un bol preparam sosol pentru marinat amestecand ketchupul cu mierea, sosul de soia, boiaua afumata, usturoiul dat pe razatoarea fina, coaja rasa de lamaie si piper proaspat macinat.
Punem aripioarele de pui in sosul obtinut avand grija sa fie acoperite pe toate partile cu sos, apoi acoperim bolul cu folie alimentara si punem vasul la frigider pentru minim o ora.
Dupa ce s-au marinat aripioarele le asezam in tava in care am asezat hartie de copt si le mai ungem o data cu sosul in care s-au marinat.
Dam la cuptor aripioarele pentru circa o ora, perioada in care le scoatem de mai multe ori si le mai ungem cu sos.
Spre final le mai ungem cu restul de sos ramas si le presaram deasupra susan negru si alune sau arahide tocate marunt, lasand aripioarele la cuptor inca 5 minute.

Pofta buna !