duminică, 30 iulie 2017

PERE CINSTITE CU VIN ROZE #CRAMA DARIE TOPALU



Atunci cand nu ai chef sa stai cu orele in bucatarie dar vrei sa prepari un desert savuros tot ce trebuie sa faci este sa cinstesti niste pere cu un vin roze imprietenit cu o mana de mirodenii si cateva linguri de miere iar la servire sa se intalneasca cu o inghetata de vanilie .


Ingrediente:
3 pere
1 litru vin „Roze Capidava” Crama Darie
4 stelute de anason
3 bete de scortisoara
3 pastai de cardamom
1 pastaie de vanilie
5 linguri de miere
Inghetata de vanilie pentru servire

Preparare :
Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si  semintele din pastaia de vanilie .
Se lasa la fiert la foc mic circa 40 de minute.
Se scot apoi perele si se lasa sa scada vinul pana ajunge la consistenta unui sos.
Se servesc perele apaturi de inghetata de vanilie stropite cu sosul de vin.
Pofta buna !