sâmbătă, 20 iunie 2020

Salata de pui si legume cu crutoane de paine



Pietele abunda de legume, un spectacol de culori si arome.
 Salata aceasta este ceva de genul "vara pe farfurie" . 


Ca sa o preparati aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 piept de pui
400 gr ciuperci
3 dovlecei mici
1vanata
3 ardei kapia
1 ardei iute verde
250 gr rosii cherry
4 morcovi noi
2 cepe rosii
1 ceasca masline negre
4 catei de usturoi
½ bagheta cu seminte
Sare, piper
4 linguri ulei de masline




Preparare:

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari.
Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline.
Dupa ce s-a calit pe jumatate pieptul de pui se adauga morcovul si ciupercile si se condimenteaza cu putina sare si piper. Cand s-au gatit legumele si pieptul de pui se scot si in aceeasi cratita adaugam restul de ulei de masline, usturoiul maruntit vinetele, dovleceii si ardeii capia si se lasa la gatit.


Pe un grill de aragaz frigem ceapa rosie taiata sferturi si rosiile cherry.

Amestecam toate legumele gatite cu pieptul de pui, condimentam cu sare si piper daca mai este cazul si punem pe platoul de servire.


In cratita in care am gatit legumele frigem bagheta cu seminte rupta in bucati mici ca sa obtinem crutoane.


Servim mancarea  presarata cu crutoanele de paine , masline si feliute subtiri de ardei verde.


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu