marți, 29 martie 2016

TARTA ASORTATA UMLUTA CU PIURE DE CARTOFI



Ingrediente :
-          400 gr foi de placinta
-          4-5 cartofi
-          150 gr ciuperci brune
-          1 ardei gras rosu
-          1 ardei gras galben
-          200 gr kaizer afumat
-          200 gr cascaval
-          50 gr parmezan
-          3 oua
-          1 ceascuta smantana
-          Nucsoara, piper mozaic, boia dulce, sare
-          Cimbru pentru decor.
-          unt topit

Preparare :

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii se scurg de apa ,se paseaza sub forma unui piure si se lasa la racit.
Se bat oualele cu smantana si se amesteca in piure impreuna cu cascavalul ras, apoi se condimenteaza cu piper mozaic proaspat macinat, nucsoara, putina boia dulce si eventual sare daca mai necesita.
Se ung foile de placinta cu unt si se aseaza in forma de copt in straturi.

In timp ce lucram cu foile de placinta pentru a evita uscarea si  ruperea lor le acoperim un servet de bumbac umed.

Dupa ce am terminat de asezat foile de placinta in forma de copt turnam piureul peste foile de placinta si il nivelam.

Taiem fasii ardeiul, ciupercile si kaizerul si ornam in 
straturi tarta.
Se da la cuptor circa 25- 30 de minute  apoi se scoate si se rade deasupra parmezan si se mai lasa la cuptor cateva minute.
Aceasta tarta se serveste la temperatura camerei asortata cu salata.

Pofta buna !

SALATA DE ARPACAS CU MIX DE FASOLE SI MACROU FRIPT



Ingrediente :

4 fileuri de macrou
250 gr arpacas
1 conserva amestec de fasole si naut
2 lamaii
2 linguri ulei de masline
Sare
Piper
Patrunjel verde
Preparare :
Se spala bine arpacasul si se pune la fiert in apa cu sare.
Dupa ce a fiert arpacasul se scurge de excesul zeama si se amesteca cu mixul de fasole.
Se sareaza macroul si se frige pe ambele parti .Se taie o lamaie rondele si se frige pana are un aspect caramelizat.
Se macroul il rupem bucati si il punem peste amestecul de arpacas si fasole.
Intr-un borcan punem zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper si o lingurita de mustar dulce si apoi agitam bine pana obtinem un sos.
Se stropeste salata cu sos si se serveste cu patrujel verde si felii de lamaie caramelizate.
Pofta buna !