vineri, 4 noiembrie 2016

AVGOLEMONO – SUPA GRECEASCA CU OU SI LAMAIE


INGREDIENTE:
1 piept de pui
2 cuburi Maggi cu gust de gaina
2 cepe
3 oua
1 ceasca orez
2 morcovi
2 lamai
2 linguri ulei de masline
Sare, piper mozaic
1.5 l apa


PREPARARE :

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.
Se spala orezul, se  curata morcovul si se taie rondele si se adauga peste pieptul de pui.
Se adauga 1.5 l de apa si 2 cuburi Maggi cu gust de gaina si se lasa supa la fiert 15-20 de minute.



Se spala bine lamaile cu apa calduta apoi se da coaja pe razatoare si se stoarce zeama .
Se bat cele trei oua impreuna cu coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in supa. 
La final se dauga zeama de lamaie si se condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust.

O supa numai buna pentru vremea rece , usor de preparat , magnific de gustoasa.
                                                     
                                                      Pofta buna !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu