luni, 24 octombrie 2016

SUPA DE LINTE ROSIE SI DOVLEAC


Ingrediente :
250 grame linte rosie
200 grame dovleac
2 cepe
2 cuburi Maggi cu gust de afumatura
1 lingurita curcuma
2 linguri ulei de masline2 crengute de cimbru
Sare, piper,
1 litru de apa


Preparare:
Se curata ceapa si se caleste putin in uleiul de masline impreuna cu pudra de curcuma.
Se adauga dovleacul maruntit apoi lintea rosie care a fost spalata.
Intr-un litru de apa calda se dizolva cuburile Maggi cu gust de afumatura  astfel obtinem o nota aparte
 Se adauga supa "afumata" peste celelate ingrediente.
Se condimenteaza supa cu sare si piper, se adauga crengutele de cimbru si se lasa la fier circa 30 de minute.
Supa se poate servi asa sau se poate pasa cu blenderul pentru a obtine consistenta unei creme.
Pofta buna!

duminică, 23 octombrie 2016

SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA



Ingrediente:
1 lingura de unt 
1 lingura de ulei
3 cepe galbene
1 lingurita de zahar brun 
1 lingura de faina

2 cuburi Maggi cu gust de afumatura 
500 ml de apa 
100 ml de vin alb 
500 ml de supa de vita 
8 felii de paine 

 100 g de parmezan  
100 gr cascaval
Cimbru
Fulgi de chilli

Mod de preparare:

Se pune untul si uleiul intr-o cratita, se adauga zaharul si cepele taiate solzisori subtiri . Acestea trebuie gatite la foc mediu circa 10 minute cana devin aurii.  
Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se adauga   vinul, apa si supa de vita. Se reduce focul, acoperim vasul si se mai lasa supa la fiert 10-15 minute la foc mediu. 
Se frig feliile de paine pe ambele parti

Se pune supa  supa in 4 boluri diferite. Deasupra supei se pun feliile de paine prajita si se  presara cu parmezanul ras si cascaval. 
Se dau bolurile cu supa la cuptor pentru 5-10 minute pana se topesc parmezanul si cascavalul .
Se serveste supa calda ornata cu cimbru iar pentru un strop de “iuteala” se pot presara fulgi de chilli.
Pofta buna !