joi, 11 mai 2017

SUPA BULGAREASCA DE LINTE SI MACROU AFUMAT



Ingrediente pentru 4 portii :
250 gr linte rosie
1litru de apa
1 tija de apio (telina)
1 macrou afumat
1 ardei rosu
1 morcov
1 ceasca cu  mazare
2 linguri ulei de masline
Sare , piper
1 lingurita curcuma
1 lingurita boia afumata

 Preparare:

Se toaca morcovul , ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru  de apa.
Dupa ce au fiert legumele se adauga mazarea congelata . intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele.
Se toarna uleiul aromat peste supa de legume, se amesteca bine  apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se curata macroul afumat de oase, se desface in bucati mici si se adauga in supa la final.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu