Ingrediente pentru blat:
6 oua,
12 linguri
zahar, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, esenta de
vanilie
Crema caramel:
200 g zahar
brun , 100 g unt, esenta de vanilie, 150 g smantana pentru frisca
4 fructe de kiwi si 2 portocale.
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga
galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se
toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul
se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema caramel:
Intr-un vas
se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se bate
smantana cu esenta de vanilie si 2 linguri de zahar pana ajunge sa aiba consistenta la frisca.Se da vasul deoparte si
se adauga, cu grija, frisca. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga
untul. Se pune vasul din nou pe
foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei
smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna
jumatate din crema intre cele doua foi si
se pun felii de kiwi .
Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana
se incheaga crema, apoi se orneaza cu celalata parte de crema, fructe si
bombonele .