Pentru blat ai nevoie de:
400gr faina alba “000”
100 ml apa
100 ml lapte
25 gr drojdie de bere proaspata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Pentru umplutura ai nevoie de :
6 triunghiuri branza topita pe care o rulam sub forma unor
sfere
1 ardei capia
250 gr salam
100gr cascaval
1 carnat afumat
3 ciuperci de marime medie
1 conserva rosii cubulete pentru sos
Porumb dulce si masline pentru décor
Oregano
Sare, piper si un praf de zahar pentru sos
Pregatesti asa:
Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele
caldute.apoi se adauga sarea , zaharul ,si uleiul de maslin amestecand
energic.compozitia rezultata se torna peste fainasi se framanta bine
aluatul.aluatul rezultat se unge cu putin ulei de masline ca san u prinda
crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.
Di conserva de rosii cubulete impreuna cu
sarea,zaharul,piperul si oregano pregatim un sos pentru a unge blatul.
Intindem blatul de pizza pe care il ungem cu sosul rezultat
si il dam la cuptor circa 5 min, dupa care il scoatem si in 6 colturi facem
niste “cuiburi”pentru bilele de branza topita dupa care asezam topingul dupa
preferinte.
Se da la cuptor pentru circa 15 -20 minute
Pofta buna.