luni, 24 septembrie 2012

TORT CU FULGI DE CIOCOLATA SI BEZEA





tort cu ciocolata si bezea

pentru blat ai nevoie de:

1 pahar apa
1 pahar zahar brun
1|2 pahar ulei
1|2 pahar fulgi ciocolata neagra 70% cacao
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
2 pahare faina

pentru bezea ai nevoie de 3 albusuri batute spuma cu jumatate de pahar de zahar si un praf de sare

intr-un bol cerni faina cu praful de copt si adaugi restul ingredienteleor si apoi bati bine cu mixerul.
compozitia o imparti in doua.
pui la cuptor in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina circa 40 min.
dupa ce s-a copt si s-a racit primul blat se pune deasupra dulceata de caise
se da la cuptor si al doilea blat , cand este pe jumatate copt se pune deasuptra bezeaua si se coace cu usa cuptorului putin seschisa
cand s-a copt se lasa la racit si se adauga peste rimul blat
genul acesta de tort are o consistenta semiumeda data de fulgii de ciocolata si nu necesita sa il siropezi.


TORT CU CREMA DE LAMAIE



TORT CU LAMAIE
Pentru blat ai nevoie de :

8oua
16 linguri zahar
16 linguri ulei
16 linguri faina
1 praf de copt
Zeama de la o lamiae si coaja rasa de la doua lamaii
Esente de lamaie si vanilie

Se bat oualele cu zaharul si apoi se adauga uleiul si esentele
Apoi faina si praful de copt stins in zeama de la lamiae si coaja rasa
Se da la cuptor in tava tapetata cu margarina si faina.

Pentru ornat :
1 albus de ou
2 lingurite suc de lamaie
200 gr zahar pudra
250 gr frisca de smantana
1 compot piersici
bombonele de ciocolata

Pentru crema de deasupra, pentru royal icing eu folosesc 1 albus de ou, suc de lamaie si 200 gr zaharaproximativ. Se bate albusul spuma , se adauga sucul de lamaie apoi zaharul pudra treptat pana are o consistenta teapana si nu se lasa .la final adaugi colorant
Eu am pigmenti naturali extrasi din fructe.

Blatul il siropez cu zeama de compot de piersici cu putina lamiae
Iar la mijloc in loc de crema folosesc frisca din smantana si piersici din compot cu putina coaja de lamiae.
Vara este demential genul asta de tort