Ingrediente pentru 4 portii :
250 gr linte rosie
1litru de apa
1 tija de apio (telina)
1 macrou afumat
1 ardei rosu
1 morcov
1 ceasca cu mazare
2 linguri ulei de masline
Sare , piper
1 lingurita curcuma
1 lingurita boia afumata
Preparare:
Se toaca morcovul , ardeiul si
tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.
Dupa ce au fiert legumele se
adauga mazarea congelata . intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu
boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele.
Se toarna uleiul aromat peste
supa de legume, se amesteca bine apoi se
condimenteaza cu sare si piper.
Se curata macroul afumat de oase,
se desface in bucati mici si se adauga in supa la final.
Pofta buna !