Atunci cand nu ai
chef sa stai cu orele in bucatarie dar vrei sa prepari un desert savuros tot ce
trebuie sa faci este sa cinstesti niste pere cu un vin roze imprietenit cu o
mana de mirodenii si cateva linguri de miere iar la servire sa se intalneasca cu
o inghetata de vanilie .
Ingrediente:
3 pere
1 litru vin „Roze
Capidava” Crama Darie
4 stelute de
anason
3 bete de
scortisoara
3 pastai de
cardamom
1 pastaie de
vanilie
5 linguri de
miere
Inghetata de
vanilie pentru servire
Preparare :
Se curata perele
si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara,
anasonul, cardamomul si semintele din
pastaia de vanilie .
Se lasa la fiert
la foc mic circa 40 de minute.
Se scot apoi
perele si se lasa sa scada vinul pana ajunge la consistenta unui sos.
Se servesc perele
apaturi de inghetata de vanilie stropite cu sosul de vin.
Pofta buna !