vineri, 4 decembrie 2015

FICATEI TRASI LA TIGAIE CU IERBURI AROMATE SI CONIAC CU GARNITURA DE CARTOFI NATUR

Ingrediente:
-         1 kg ficatei de pui
-         1, 5  kg cartofi
-         2 ardei capia
-         Cimbru
-         Oregano
-         Un catel de usturoi
-         Sare piper
-         Patrunjel verde
-         50 ml coniac
-         50 gr unt
-         Ulei de masline
-         1 lingurita boia de ardei afumata (boia spaniola)


Preparare:
Se curate cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fier cu sare.
Se fierb circa 20 de minute, apoi se scurg.
Peste cartofi se pune  putin ulei de masline ,ardeiul capia tocat foarte marunt, si patrunjelul tocat , se potriveste de sare si piper si se amesteca.

In acelasi timp se curata si se spala ficateii, apoi se scurg.
Intr-un vas nonaderent se pune untul in putin ulei de masline la incins apoi se adauga usturoiul taiat si ficateii,se calesc putin , apoi se adauga coniacul si se flambeaza.
Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga spre final cimbrul, oregano, boiaua spaniola. Se serveste impreuna cu cartofii natur.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu