joi, 10 noiembrie 2016

SALATA CU DOVLEAC , MAR, NUCI SI COUS COUS

SIMFONIA TOAMNEI

 

INGREDIENTE:
½  dovleac clopot
100 gr nuci
1 mar
1 punga amestec salata
100 gr cous cous
1lingura melasa  de rodie
1lingura otet balsamic
1lingura ulei de masline
Sare
Piper mozaic

PREPARARE :
Se pune cous cous-ul intr-un bol si se toarna deasupra apa calda cat sa fie acoperit circa un deget. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa circa 10 minute pana se umfla cous cous-ul.
Se curata dovleacul si se taie felii de aproximativ 1 cm. Se scoate cotorul marului si se taie felii.
Se condimenteaza feliile de dovleac si mar cu sare si piper si se frig pe grill-ul de aragaz pe ambele parti pana capata o nuanta caramelizata.
Se spala amaestecul de salata si se curge de excesul de apa.
Intr-un borcan preparam dressingul amestecand melasa de rodie cu otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.
Intr-o tigaie non adernta frigem miezul de nuca.
Se aseaza pe un platou intins amestecul de salata, se presara cous cous-ul , bucatile de dovleac si de mar, nuca si la final se stropeste salata cu dressingul .
Pofta buna !




miercuri, 9 noiembrie 2016

COTLETE DE PORC MARINATE IN MELASA DE RODIE


Ingrediente :
6 cotlete de porc
2 linguri melasa de rodie
1 lingura sos soia
1/2 lingura ulei de masline
1/2 lingura ulei de susan
½ lingurita boia dulce
Piper mozaic

Pentru salata :
1 varza chinezeasca
1 castravete Fabio
2 morcovi
1 rodie
1/2 legatura de patrunjel
1 lingura maioneza
1 lingura iaurt
2 linguri zeama de lamaie
Sare, piper

Preparare :
Intr-o punga se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie intr-un bol impreuna cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul si piperul proaspat macinat, se amesteca bine. Sosul obtinut se toarna peste cotlete , se inchide punga si se da la rece pentru minim 30 de minute. Cu cat sta mai mult la marinat carnea cu atat devine mai aromata si mai frageda.
Se frig cotletele pe grill circa 3-5 minute pe o parte iar  cand se intorc pe partea cealalta 2-3 minute.
Dupa ce se frig cotletele se lasa putin la odihnit ca sa ramana suculente.

 

Pregatim salata astfel:
Tocam marunt varza chinezeasca, dam morcovul pe razatoare, taiem castravetele rondele.
Amestecam maioneza cu iaurtul si zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam sosul obtinut peste salata, presaram patrunjel tocat marunt si amestecam. La final adugam rodie.
Servim cotletele impreuna cu salata.
Pofta buna !