Ingrediente:
-
1 kg ficatei de pui
-
1,
5 kg cartofi
-
2
ardei capia
-
Cimbru
-
Oregano
-
Un
catel de usturoi
-
Sare
piper
-
Patrunjel
verde
-
50 ml
coniac
-
50 gr
unt
-
Ulei
de masline
-
1 lingurita boia de ardei afumata (boia spaniola)
Preparare:
Se
curate cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fier cu sare.
Se fierb
circa 20 de minute, apoi se scurg.
Peste
cartofi se pune putin ulei de masline
,ardeiul capia tocat foarte marunt, si patrunjelul tocat , se potriveste de
sare si piper si se amesteca.
In
acelasi timp se curata si se spala ficateii, apoi se scurg.
Intr-un
vas nonaderent se pune untul in putin ulei de masline la incins apoi se adauga
usturoiul taiat si ficateii,se calesc putin , apoi se adauga coniacul si se
flambeaza.
Se
condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga spre final cimbrul, oregano,
boiaua spaniola. Se serveste
impreuna cu cartofii natur.
Pofta buna !