Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
1 ceasca ketchup
1 ceasca miere
1 ceasca sos soia light(mai putin sarat)
Piper mozaic
1 lingurita boia afumata (Pimenton)
Coaja rasa de la o lamaie
1 catel de usturoi
2 linguri susan negru
½ ceasca arahide sau alune
Preparare:
Se spala puiul si apoi se parleste . Intr-un
bol preparam sosol pentru marinat amestecand ketchupul cu mierea, sosul de
soia, boiaua afumata, usturoiul dat pe razatoarea fina, coaja rasa de lamaie si
piper proaspat macinat.
Punem aripioarele de pui in sosul obtinut
avand grija sa fie acoperite pe toate partile cu sos, apoi acoperim bolul cu
folie alimentara si punem vasul la frigider pentru minim o ora.
Dupa ce s-au marinat aripioarele le asezam in
tava in care am asezat hartie de copt si le mai ungem o data cu sosul in care
s-au marinat.
Dam la cuptor aripioarele pentru circa o ora,
perioada in care le scoatem de mai multe ori si le mai ungem cu sos.
Spre final le mai ungem cu restul de sos ramas
si le presaram deasupra susan negru si alune sau arahide tocate marunt, lasand
aripioarele la cuptor inca 5 minute.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu