Ingrediente pentru blat :
- 200ml ulei
- 120g zahar tos
- 100g zahar brun
- 3 oua mari
- miezul de la un baton de vanilie
- 200ml ulei
- 120g zahar tos
- 100g zahar brun
- 3 oua mari
- miezul de la un baton de vanilie
- 200g faina
- o lingurita scortisoara
- cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
- o lingurita sare
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- 250g morcovi dati pe razatoare mica
- o lingurita scortisoara
- cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
- o lingurita sare
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- 250g morcovi dati pe razatoare mica
Ingrediente glazura:
-
200gr ciocolata neagara ,
eu am folosit Nestle Dessert Noir
-
200 gr unt
-
1 buchetele de menta
Pentru
ornat: zmeura si rodie
Preparare:
Mai intai incingem cuptorul
Pregatim blatul astfel: amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale,
uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema groasa si
deschisa la culoare.Dam morcovii pe
razatoarea mica.
Punem desupra faina,
sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea , mirodeniile si morcovii razuiti apoi amestecam bine, pana avem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava
cu pereti detasabili, si ii tapetam fundul cu hartie de copt iar peretii cu
putin unt si faina. Nivelam compozitia si dam tava la cuptor 30-35 min sau pana trece testul
scobitorii. Cat timp se coace blatul
preparam glazura .
Rupem ciocolata in bucati
mici si o punem la topit impreuna cu untul taiat cubulete intr-un vas
termorezistent la bain marie.
Cand ciocolata si suntul
s-au topit introducem un buchetel cu tijele de la menta pentru circa un minut,
vor da o aroma subtila de menta.
Cand blatul este racit sufficient
ca sa poata fi scos din forma de copt il punem pe platoul pe care verem sa
servim si turnam deasupra glazura de ciocolata, apoi ornam cu zmeura , rodie si
frunzulite de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu