1 pui (1,5 kg)
25 gr unt
Ulei de masline
Rozmarin
Cimbru
Patrunjel verde tocat
Un pahar de vin alb
O cescuta ulei de masline
200 gr arpagic
4 cartofi de marime medie
2 ligurite de boia dulce
Sare , piper
Preparare
Se preincalzeste cuptorul
la cca 200 grade C.
Arpagicul se scufunda cca
2 min in apa clocotita si apoi se curate
Se sareaza si pipereaza
puiul atat la exterior cat si la interior.
In interiorul puiului se
introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.
Feliute subtiri de
usturoi se introduce sub pielea puiului,
Se toaca marunt cimbrul
si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul .
Se ungetava cu ulei de
masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate,peste care se pune
puiul
Se toarna deasupra
puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb
Se da la cuptor cca 60
min.
Se serveste ornat cu
crengute de rozmarin .