sâmbătă, 1 aprilie 2017

FRITATTA CU SPANAC, MOZARELLA SI PIEPT DE PUI


Ingrediente:
400 gr spanac congelat
Jumatate de piept de pui
2 ardei capia
4 oua
3 linguri smantana
1 buc mozzarella
Sare, piper mozaic
Maggi Secretul Gustului Legume
2 linguri ulei de masline


Preparare:
Intr-o tigaie sau cratita care merge folosita si la cuptor  se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul capia in putin ulei de masline (eu am folosit tigaia de fonta ).
Dupa ce s-a calit, scoatem  pieptul de pui  si ardeiul  si punem la calit spanacul.
Dupa ce s-a calit si spanacul adaugam inapoi pieptul de pui si ardeiul.
Batem bine ouale si le amestecam cu smantana si
1 lingurita Maggi Secretul Gustului Legume
Adaugam ouale batute peste spanac si amestecam bine apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.
Rupem mozzarella fasii si o punem deasupara compozitiei de spanac.
Introducem tigaia in cuptorul preincalzit si lasam maxim 15 minute pana prinde o crusta aurie.
Pofta buna !



marți, 28 martie 2017

DAL INDIAN

Ingrediente:

250 gr linte rosie
1 ceapa
500 ml apa sau supa de pui
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita pudra curcuma
1 lingurita boia afumata
Piper mozaic
sare
Fulgi de chili
Patrunjel sau coriandru



Preparare :

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline apoi se adauga piper proaspat macinat, sare, pudra de curcuma si boiaua afumata.
Se spala lintea si se pune peste ceapa calita apoi se adauga apa sau supa de pui si se lasa la fiert circa 30 de minute.
Dupa ce a fiert dal-ul se serveste cu lipii calde cu Frunze de patrunjel si fulgi de chili pentru cei care prefer a aromele mai picante.