VONGOLE CON LINGUINI AL NERRO DI SEPIA
Ingrediente:
-
250 gr paste linguini cu cerneala de sepia
-
1 kg vongole (scoici)
-
1 ardei iute
-
Patrunjel
-
2 catei de usturoi
-
Ulei de masline
-
½ pahar vin alb
Preparare:
-Vongolele(scoicile)
se pun in apa rece sarata cu sare mare si se schimba apa de 2-3 ori, dupa care
probam scoicile sa vedem daca sunt pline de nisip. Eu am folosit scoici deja
curatate, deci sigure si fara nisip.
-Se pune apa
la fiert pentru paste, iar cand fierbe adaugam pastele si saram. Lasam sa
fiarba conform timpului recomandat pe ambalaj.
Cand sunt
fierte pastele le scurgem de apa.
- Intre timp intr-o tigaie punem uleiul de masline, un cateii de usturoi tocati , ardeiul iute si putin patrunjel taiat marunt, adaugam putin vin alb dupa care punem si vongolele, le acoperim cu un capac (in acest fel ele incep sa se deschida).
-Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam pastele si servim.
- Intre timp intr-o tigaie punem uleiul de masline, un cateii de usturoi tocati , ardeiul iute si putin patrunjel taiat marunt, adaugam putin vin alb dupa care punem si vongolele, le acoperim cu un capac (in acest fel ele incep sa se deschida).
-Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam pastele si servim.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu