vineri, 12 august 2016

PUI FRAGED CU CIUPERCI SI ZUCHINNI



Ingrediente :
Maggi Ideea zilei „pui fraged cu verdeata”
6 ciocanele de pui
2 dovlecei zuchinni
2 ardei kapia
3 morcovi
300 gr ciuperci
100 gr. rosii cherry galbene
2-3 linguri ulei de masline,
Boia dulce afumata
Usturoi
Coniac
Patrunjel verde pentru decor
Preparare:
Se condimenteaza pieptul de pui cu Maggi Ideea zilei „pui fraged cu verdeata”
boia afumata. Se frig ciocanelelede  pui in putin ulei de masline.
Se spala dovleceii, morcovii si ciupercile apoi se scurg si se toaca rondele.
In uleiul de masline in care am fript pieptul de pui calim usturoiul , apoi adaugam legumele rondele si stropim cu putin coniac.
Dupa ce s-a evaporat coniacul condimentam si presaram cimbru apoi punem capacul si mai lasam sa se inabuse putin.
Pofta buna!

joi, 11 august 2016

SALATA CALDA CU PIEPT DE PUI, PASTAI SI PATLAGELE



Ingrediente:
-         300gr pastai verzi
-         300gr pastai galbene
-         250 gr rosii cherry (galbene si rosii)
-         Piept de pui
-         10 oua de prepelita
-         ¼ franzela mai veche
-         Usturoi
-         Ulei de masline
-         2 lingurite susan (negru si alb)
-         Sare de Himalaya
-         Piper mozaic
-         Boia spaniola afumata(pimenton)

Preparare :
Se curata si taie pastaile si apoi se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert pastaile se in apa cu gheta ca sa isi pastreze culoarea si sa oprim procesul de gatire. Se fierb ouale de prepelita si apoi se curata de coaja si se taie in jumatati.
Pieptul de pui se trage la tigaie impreuna cu usturoiul in putin ulei de masline. Cand este rumen pieptul de pui se adauga pastaile si se condimenteaza cu sare, piper mozaic proaspat macinat si boia afumata.
Se taie rosiile cherry in jumatati si se dauga peste pastai.
Intr-o tigaie nonaderenta se prajesc semintele de susan, apoi crutoanele de paine.
Incorporam  crutoanele de paine si oualele de prepelita in salata apoi presaram susanul si patrunjel verde.

Pofta buna !