sâmbătă, 20 iunie 2020

Salata de pui si legume cu crutoane de paine



Pietele abunda de legume, un spectacol de culori si arome.
 Salata aceasta este ceva de genul "vara pe farfurie" . 


Ca sa o preparati aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 piept de pui
400 gr ciuperci
3 dovlecei mici
1vanata
3 ardei kapia
1 ardei iute verde
250 gr rosii cherry
4 morcovi noi
2 cepe rosii
1 ceasca masline negre
4 catei de usturoi
½ bagheta cu seminte
Sare, piper
4 linguri ulei de masline




Preparare:

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari.
Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline.
Dupa ce s-a calit pe jumatate pieptul de pui se adauga morcovul si ciupercile si se condimenteaza cu putina sare si piper. Cand s-au gatit legumele si pieptul de pui se scot si in aceeasi cratita adaugam restul de ulei de masline, usturoiul maruntit vinetele, dovleceii si ardeii capia si se lasa la gatit.


Pe un grill de aragaz frigem ceapa rosie taiata sferturi si rosiile cherry.

Amestecam toate legumele gatite cu pieptul de pui, condimentam cu sare si piper daca mai este cazul si punem pe platoul de servire.


In cratita in care am gatit legumele frigem bagheta cu seminte rupta in bucati mici ca sa obtinem crutoane.


Servim mancarea  presarata cu crutoanele de paine , masline si feliute subtiri de ardei verde.


Pofta buna !

luni, 15 iunie 2020

Prajitura cu capsuni si esenta de mandarine cu sos racoritor



Pentru prepararea acestei prajituri aromate aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 gr capsuni
10 ml esenta mandarine ( se poate folosii si cea de portocale)
130 gr zahar
120 gr faina
3 oua
1varf de cutit praf de sare
½ lingurita praf de copt


Preparare:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la consistenta de bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga trei sferturi din esenta de mandarine.
Se incorporeaza incet compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri cu miscari lente ca sa ramana aerate. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus.
Se taie pe jumatate 400 gr de capsuni . Oprim 100 gr de capsuni pentru sosul de servire.
Imbracam o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt.


Se toarna o parte din compozitie in tava , se aseaza un strat de capsuni, se toarna si restul compozitiei si se pun capsunile deasupra.
Se coace la 180’C timp de 35-40 de minute.
Se scoate apoi din forma de copt si se lasa la racit.
Capsunile, zaharul  si esenta de mandarine ramasa se paseaza cu blenderul pana obtinem un sos omogen.
Se serveste prajitura cu sosul de capsuni.
Pofta buna!