duminică, 23 octombrie 2016

SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA



Ingrediente:
1 lingura de unt 
1 lingura de ulei
3 cepe galbene
1 lingurita de zahar brun 
1 lingura de faina

2 cuburi Maggi cu gust de afumatura 
500 ml de apa 
100 ml de vin alb 
500 ml de supa de vita 
8 felii de paine 

 100 g de parmezan  
100 gr cascaval
Cimbru
Fulgi de chilli

Mod de preparare:

Se pune untul si uleiul intr-o cratita, se adauga zaharul si cepele taiate solzisori subtiri . Acestea trebuie gatite la foc mediu circa 10 minute cana devin aurii.  
Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se adauga   vinul, apa si supa de vita. Se reduce focul, acoperim vasul si se mai lasa supa la fiert 10-15 minute la foc mediu. 
Se frig feliile de paine pe ambele parti

Se pune supa  supa in 4 boluri diferite. Deasupra supei se pun feliile de paine prajita si se  presara cu parmezanul ras si cascaval. 
Se dau bolurile cu supa la cuptor pentru 5-10 minute pana se topesc parmezanul si cascavalul .
Se serveste supa calda ornata cu cimbru iar pentru un strop de “iuteala” se pot presara fulgi de chilli.
Pofta buna !


Un comentariu: