Ingrediente
:
1
kg biscuiti simpli
500
gr ciocolata
2
pachete margarina sau unt
200
gr alune decojite sarate
100
gr fistic decojit
Coaja
rasa si sucul de la 3 portocale
1
pahar lichior de portocale
Preparare:
Se
toaca grosier alunele si fisticul.
Se
maruntesc biscuitii intr-un bol mare si se amesteca cu alunele, sucul si jumatate din coaja rasa de portocale.
La
bain marie se topeste ciocolata impreuna cu untul sau margarina si se adauga
lichiorul de portocale.
Cand
ciocolata s-a topit adam si cealalta parte de coaja rasa de portocala si
amestecam.
Turnam
trei sferturi din ciocolata peste amestecul de biscuiti si transferam apoi
compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili care a fost imbracata in
prealabil cu hartie de copt.
Presam
bine compozitia in forma de copt in vederea obtinerii unei suprafete compacte
iar la final turnam celalta parte de ciocolata deasupra si presaram alune.
Se
da tortul la racit circa o ora.
Se
serveste ornat cu felii de portocala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu