Pentru prepararea acestei prajituri aromate aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 gr
capsuni
10 ml esenta
mandarine ( se poate folosii si cea de portocale)
130 gr zahar
120 gr faina
3 oua
1varf de cutit praf de
sare
½ lingurita
praf de copt
Preparare:
Se
preincalzeste cuptorul.
Se separa
albusurile de galbenusuri.
Albusurile
se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la consistenta de bezea.
Galbenusurile
se mixeaza cu 100 gr zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga trei
sferturi din esenta de mandarine.
Se
incorporeaza incet compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri cu miscari
lente ca sa ramana aerate. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se
incorporeaza in compozitia de mai sus.
Se taie pe
jumatate 400 gr de capsuni . Oprim 100 gr de capsuni pentru sosul de servire.
Imbracam o
tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt.
Se toarna o
parte din compozitie in tava , se aseaza un strat de capsuni, se toarna si
restul compozitiei si se pun capsunile deasupra.
Se coace la
180’C timp de 35-40 de minute.
Se scoate
apoi din forma de copt si se lasa la racit.
Capsunile,
zaharul si esenta de mandarine ramasa se
paseaza cu blenderul pana obtinem un sos omogen.
Se serveste
prajitura cu sosul de capsuni.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu