luni, 15 iunie 2020

Prajitura cu capsuni si esenta de mandarine cu sos racoritor



Pentru prepararea acestei prajituri aromate aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 gr capsuni
10 ml esenta mandarine ( se poate folosii si cea de portocale)
130 gr zahar
120 gr faina
3 oua
1varf de cutit praf de sare
½ lingurita praf de copt


Preparare:

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la consistenta de bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga trei sferturi din esenta de mandarine.
Se incorporeaza incet compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri cu miscari lente ca sa ramana aerate. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus.
Se taie pe jumatate 400 gr de capsuni . Oprim 100 gr de capsuni pentru sosul de servire.
Imbracam o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt.


Se toarna o parte din compozitie in tava , se aseaza un strat de capsuni, se toarna si restul compozitiei si se pun capsunile deasupra.
Se coace la 180’C timp de 35-40 de minute.
Se scoate apoi din forma de copt si se lasa la racit.
Capsunile, zaharul  si esenta de mandarine ramasa se paseaza cu blenderul pana obtinem un sos omogen.
Se serveste prajitura cu sosul de capsuni.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu