sâmbătă, 14 noiembrie 2015

PUI PROVENSAL



Ingrediente:
1 pui (1,5 kg)
25 gr unt
Ulei de masline
Rozmarin
Cimbru
Patrunjel verde tocat
Un pahar de vin alb
O cescuta ulei de masline
200 gr arpagic
4 cartofi de marime medie
2 ligurite de boia dulce
Sare , piper

Preparare

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade  C.
Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curate
Se sareaza si pipereaza puiul atat la exterior cat si la interior.
In interiorul puiului se introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.
Feliute subtiri de usturoi se introduce sub pielea puiului,
Se toaca marunt cimbrul si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul .
Se ungetava cu ulei de masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate,peste care se pune puiul
Se toarna deasupra puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb
Se da la cuptor cca 60 min.
Se serveste ornat cu crengute de rozmarin .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu