Ingrediente :
Pentru crusta crocanta:
300 gr. Faina
200 gr unt sau 250gr margarina
100 gr zahar brun
3 galbenusuri
1 praf de sare
Coaja rasa de la 1 portocala si o lamaie
Zeama de la jumatate de lamaie
1 praf de copt
Pentru umplutura:
200 gr ciocolata neagra "Nestle dessert noir"
150 gr unt
50 gr smantana
½ ceasca lichior de zmeura
4 smochine
50gr arahide sarate
100 gr zmeura si afine
Preparare :
Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.
Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde dupa forma in care urmeaza sa fie copt care a fost unsa in prealabil. Se inteapa cu furculita aluatul si se pune deasupra hartie de copt peste care se toarna orez sau boabe de fasole pentru o coace uniforma.La final se inlatura hartia de copt si se mai da la cuptor 5-10 minute pentru o crusta aurie. Se lasa la racit.
Se topeste la bain marie ciocolata impreuna cu untul apoi, se amesteca bine si apoi se incorporeaza lichiorul de zmeura si smantana.
Se lasa sa se raceasca putin ciocolata si apoi se toarna in forma de tarta.
Se orneaza cu smochine taiate in sferturi, zmeura, afine , rahide tocate grosier si frunze de menta.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu