miercuri, 9 noiembrie 2016

COTLETE DE PORC MARINATE IN MELASA DE RODIE


Ingrediente :
6 cotlete de porc
2 linguri melasa de rodie
1 lingura sos soia
1/2 lingura ulei de masline
1/2 lingura ulei de susan
½ lingurita boia dulce
Piper mozaic

Pentru salata :
1 varza chinezeasca
1 castravete Fabio
2 morcovi
1 rodie
1/2 legatura de patrunjel
1 lingura maioneza
1 lingura iaurt
2 linguri zeama de lamaie
Sare, piper

Preparare :
Intr-o punga se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie intr-un bol impreuna cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul si piperul proaspat macinat, se amesteca bine. Sosul obtinut se toarna peste cotlete , se inchide punga si se da la rece pentru minim 30 de minute. Cu cat sta mai mult la marinat carnea cu atat devine mai aromata si mai frageda.
Se frig cotletele pe grill circa 3-5 minute pe o parte iar  cand se intorc pe partea cealalta 2-3 minute.
Dupa ce se frig cotletele se lasa putin la odihnit ca sa ramana suculente.

 

Pregatim salata astfel:
Tocam marunt varza chinezeasca, dam morcovul pe razatoare, taiem castravetele rondele.
Amestecam maioneza cu iaurtul si zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam sosul obtinut peste salata, presaram patrunjel tocat marunt si amestecam. La final adugam rodie.
Servim cotletele impreuna cu salata.
Pofta buna !

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu