Ingrediente:
1 kg carne,
50 g franzela,
2 cepe,
3-4 catei de usturoi,
1 ou,
2 gogosari murati
50 gr cascaval taiat cubulete
10 masline negre fara samburi
10 masline verzi fara samburi
Susan ,mac
piper,
patrunjel sau marar,
ulei pentru prajit
sare fina.
Mod de preparare:
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu
franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt
si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei. La tocatura se adauga oul crud, un
virf de cutit cu piper, 1/2 lingurita de sare fina, usturoiul taiat marunt si
patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca bine.
Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet amestecat cu susan, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, in mijlocul careia se pune un cubulet de cascaval , o maslina sau un cubulet de gogosar murat ,se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cate incap, neinghesuite; se rumenesc pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc.
Se servesc alaturi de masline si gogosar murat.Pofta buna!
Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet amestecat cu susan, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, in mijlocul careia se pune un cubulet de cascaval , o maslina sau un cubulet de gogosar murat ,se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cate incap, neinghesuite; se rumenesc pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc.
Se servesc alaturi de masline si gogosar murat.Pofta buna!
am incercat sunt bune,bune
RăspundețiȘtergere