Ingrediente:
2 dovlecei (750g)
1 ceapa (100 g)
100 g praz
100 gr spanac
500 ml supa de zarzavat sau apa
2 linguri ulei de masline
100 ml smantana dulce
sare, piper
Preparare:
Dovleceii se curata si se taie in cubulete mici.
Ceapa se taie marunt si
prazul in rondele si se prajesc in ulei de masline la foc mic.
Se adauga dovleceii si spanacul se mai calesc putin.
Apoi se adauga supa de
legume si se lasa la fiert.
Cand supa este fiarta se
paseaza cu blenderul.ca supa sa aiba o textura mai fina este indicat sa fie
trecuta si prin strecuratoare.
Crusta se prepara astfel:
Folosim cca 100 gr de
faina ,1/2 ceasca Parmezan ras, 50 gr.unt si galbenusul de la un ou, sare.
Se framanta aluatul iar daca
este necesar se aduga putina apa.
Aluatul rezultat se coace
in intins pe sfere facute din hartie de copt
sau din folie de aluminiu .
Supa se serveste in
crusta cu smantana deasupara.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu