miercuri, 2 decembrie 2015

SUPA CREMA DE DOVLECEL SI PRAZ IN CRUSTA CROCANTA CU PARMEZAN


Ingrediente:
2 dovlecei (750g)
1 ceapa (100 g)
100 g praz

100 gr spanac
500 ml supa de zarzavat sau apa
2 linguri ulei de masline

100 ml smantana dulce
sare, piper

Preparare:
Dovleceii se curata si se taie in cubulete mici.

Ceapa se taie marunt si prazul in rondele si se prajesc in ulei de masline la foc mic.
Se adauga dovleceii si spanacul se mai calesc putin.

Apoi se adauga supa de legume si se lasa la fiert.
Cand supa este fiarta se paseaza cu blenderul.ca supa sa aiba o textura mai fina este indicat sa fie trecuta si prin strecuratoare.

Crusta se prepara astfel:
Folosim cca 100 gr de faina ,1/2 ceasca Parmezan ras, 50 gr.unt si galbenusul de la un ou, sare.
Se framanta aluatul iar daca este necesar se aduga putina apa.
Aluatul rezultat se coace in intins pe sfere facute din hartie de copt  sau din folie de aluminiu .

Supa se serveste in crusta cu smantana deasupara.
Pofta buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu