Pentru blat ai
nevoie de :
8oua
16 linguri zahar
16 linguri ulei
16 linguri faina
1 praf de copt
Zeama de la o lamiae si coaja rasa de la doua lamaii
Esente de lamaie si vanilie
Se bat oualele cu zaharul si apoi se adauga uleiul si esentele
Apoi faina si praful de copt stins in zeama de la lamiae si coaja rasa
Se da la cuptor in tava tapetata cu margarina si faina.
Pentru ornat :
1 albus de ou
2 lingurite suc
de lamaie
200 gr zahar
pudra
250 gr frisca de
smantana
1 compot
piersici
Pentru crema de deasupra, pentru royal icing eu folosesc 1 albus de ou, suc de
lamaie si 200 gr zahar aproximativ. Se bate albusul spuma , se adauga sucul de
lamaie apoi zaharul pudra treptat pana are o consistenta teapana si nu se lasa la final adaugi colorant
Eu am pigmenti naturali extrasi din fructe.
Blatul il siropez cu zeama de compot de piersici cu putina lamaie
Iar la mijloc in loc de crema folosesc frisca din smantana si piersici din
compot cu putina coaja de lamaie.
Vara este demential genul asta de tort
suna bine!
RăspundețiȘtergere