vineri, 13 noiembrie 2015

ARANCINI DI RISO





Ingrediente:
250 gr carne toccata
100 gr. prosciutto
1 cutie de rosii decojite in bullion
2 catei de usturoi
Ulei de masline
2 oua
O ceasca de parmesan ras
250 gr orez
200 gr. mozarella
Sofran
Sare, piper
pesmet
Ulei de prajit


Preparare
Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se ia de pe foc si se lasa la racit.
Separat se caleste usturoiul in uleiul de masline adauganduse carnea tocata si prosciutto  iar la final conserva de rosii. Se asezoneaza cu sare si piper si o jumatate de l;ingurita de zahar ca sa diminueze aciditatea rosiilor.se lasa apoi si acest sos la racit.
Se taie branza mozzarella cubulete.
Orezul racit se amesteca cu parmezanul ras si cu un ou.
Se ia din compozitia de orez  si se intinde in podul palmei in strat de aproximativ 1 cm., in mijloc se pune sosul rezultat di carnea toccata  si un cub de mozzarella,incercand sa formam niste sfere de marimea unor portocale mici.
Sferele rezultate se dau prin ou si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu