Ingrediente:
250 gr carne toccata
100 gr. prosciutto
1 cutie de rosii decojite
in bullion
2 catei de usturoi
Ulei de masline
2 oua
O ceasca de parmesan ras
250 gr orez
200 gr. mozarella
Sofran
Sare, piper
pesmet
Ulei de prajit
Preparare
Se spala orezul si se
pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se ia
de pe foc si se lasa la racit.
Separat se caleste
usturoiul in uleiul de masline adauganduse carnea tocata si prosciutto iar la final conserva
de rosii. Se asezoneaza cu sare si piper si o jumatate de l;ingurita de zahar
ca sa diminueze aciditatea rosiilor.se lasa apoi si acest sos la racit.
Se taie branza mozzarella
cubulete.
Orezul racit se amesteca
cu parmezanul ras si cu un ou.
Se ia din compozitia de
orez si se intinde in podul palmei in
strat de aproximativ 1 cm., in mijloc se pune sosul rezultat di carnea
toccata si un cub de mozzarella,incercand
sa formam niste sfere de marimea unor portocale mici.
Sferele rezultate se dau
prin ou si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu