luni, 16 noiembrie 2015

BUDINCĂ DE PÂINE,ŞUNCĂ SI ROSII


Ingrediente
25g de unt moale

1 căţel de usturoi, zdrobit
10 felii de pâine albă, mai veche
2 roşii

1 ardei 

50g de şuncă

200ml de lapte sau supa de pui

2ouă
70g de cascaval ras

Nucsoara
Sare, piper

Mod de preparare

Se încinge cuptorul aragazului. Se amestecă untul cu usturoiul, apoi se foloseşte puţin amestec pentru a unge o tavă de copt nu prea adâncă. Restul untului se întinde pe feliile de pâine.
Se aşază feliile de pâine, sunca feliata subtire, rosiile feliute, cascavalul si ardeiul  în tava de copt, astfel încât acestea să se suprapună puţin.
 Se amestecă laptele/ supa  cu ouăle, se asezonează. Se toarnă peste pâine şi se apasă feliile uşor în lichid. Se lasă deoparte 5 minute. Se presară restul de cascaval razuit , apoi se dă la cuptor timp de 20-30 de minute, până ce budinca se rumeneşte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu