joi, 19 noiembrie 2015

SCOICI CU PASTE LINGUINI CU CERNEALA DE SEPIE – PICANTE


VONGOLE CON LINGUINI AL NERRO DI SEPIA 


Ingrediente:

-      250 gr paste linguini cu cerneala de sepia
-      1 kg vongole (scoici)
-      1 ardei iute
-      Patrunjel
-      2 catei de usturoi
-      Ulei de masline
-      ½ pahar vin alb


Preparare:

-Vongolele(scoicile) se pun in apa rece sarata cu sare mare si se schimba apa de 2-3 ori, dupa care probam scoicile sa vedem daca sunt pline de nisip. Eu am folosit scoici deja curatate, deci sigure si fara nisip.
-Se pune apa la fiert pentru paste, iar cand fierbe adaugam pastele si saram. Lasam sa fiarba conform timpului recomandat pe ambalaj.
Cand sunt fierte pastele le scurgem de apa.
- Intre timp intr-o tigaie punem uleiul de masline, un cateii de usturoi tocati , ardeiul iute si putin patrunjel taiat marunt, adaugam putin vin alb dupa care punem si vongolele, le acoperim cu un capac (in acest fel ele incep sa se deschida).
-Dupa  ce s-au deschis scoicile adaugam pastele si servim.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu