duminică, 15 noiembrie 2015

TARTA CU DOVLEAC COPT CU MIERE SI CREMA DE VANILIE



Ingrediente pentru aluatul de tarta:
500 gr. faina alba cernuta
250 gr. Unt
2 oua de casa
Jumatate de pahar de lapte
50 gr zahar pudra
Un praf de sare
Coaja rasa de la o lamaie
Se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana obtinem un aluat ferm.
Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru circa  15-20 minute.
Se pune aluatul in forma de tarta si se coace „ in orb” pentru circa 15 min.
Se mai da la cuptor 5 minute si apoi se lasa la racit.

Ingrediente pentru crema de patiserie :
4 galbenusuri de oua de casa
750 ml. lapte
150 gr. zahar
1 fiola/ plic vanilie
100 gr unt, de preferat mai gras
25 gr. faina alba calitate superioara
25 gr amidon alimentar

Preparare :
Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).
Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.
Adaugam un polonic de lapte si mixam bine  compozitia.
Adaugam  faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.
Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
 Stingem focul si adaugam 15 gr. unt.

Dovleacul se taie cubulete si se amesteca cu miere si scortisoara si se coace circa 20 min.
Se lasa apoi la racit.
Tarta se asambleaza astfel:  se pune crema de patiserie in forma de tarta coapta si racita si apoi cubuletele de dovleac copt. Se decoreaza cu nuci sau frunze de menta.
Pofta buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu