duminică, 15 noiembrie 2015

TARTA RUSTICA CU CIUPERCI



Ingrediente pentru aluat crocant:
-          500gr faina alba cernuta;
-          250gr unt ;
-          2 oua ;
-          ½ pahar lapte
-          Sare.
Ingrediente pentru umplutura:
-          500 gr ciuperci champignion brune;
-          3 cepe rosii medii;
-          250 gr Cascaval afumat;
-          2 linguri ulei;
-          Sare, piper, cimbru uscat
-          Susan
-          1 ou

Preparare:
Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie  si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune in folie de plastic si se da la rece circa 30 de min.
Se toaca ceapa rosie julien si se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile taiate pe jumatate si se asezoneaza dupa gust. Compozitia rezultata se lasa la racit.
Se intintinde aluatul sub forma uni disc in mijlocul caruia se pune umplutura de ceapa rosie si ciuperci amestecate cu cascavalul afumat. Se pliaza marginile tartei dupa forma dorita, apoi se ung cu ou si se presara susan si se da la cuptor pentru coacere.

Tarta se poate servi atat calada cat si rece,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu