marți, 17 noiembrie 2015

CARROT CAKE CU GLAZURA DE CIOCOLATA NEAGRA

Ingrediente pentru blat :
- 200ml ulei
- 120g zahar tos
- 100g zahar brun
- 3 oua mari
- miezul de la un baton de vanilie
- 200g faina
- o lingurita scortisoara
- cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
- o lingurita sare
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- 250g morcovi dati pe razatoare mica

Ingrediente glazura:
-      200gr ciocolata neagara , eu am folosit Nestle Dessert Noir
-      200 gr unt
-      1 buchetele de menta
Pentru ornat: zmeura si rodie

Preparare:
Mai intai incingem cuptorul
Pregatim blatul  astfel: amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale, uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema  groasa si deschisa la culoare.Dam morcovii pe razatoarea mica.
Punem desupra faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea , mirodeniile si morcovii razuiti apoi amestecam bine, pana avem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava cu pereti detasabili, si ii tapetam fundul cu hartie de copt iar peretii cu putin unt si faina. Nivelam compozitia si dam tava la cuptor 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Cat timp se coace  blatul preparam glazura .
 Rupem ciocolata in bucati mici si o punem la topit impreuna cu untul taiat cubulete intr-un vas termorezistent la bain marie.
Cand ciocolata si suntul s-au topit introducem un buchetel cu tijele de la menta pentru circa un minut, vor da o aroma subtila de menta.
Cand blatul este racit sufficient ca sa poata fi scos din forma de copt il punem pe platoul pe care verem sa servim si turnam deasupra glazura de ciocolata, apoi ornam cu zmeura , rodie si frunzulite de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu