luni, 16 noiembrie 2015

DULCEATA DE PORTOCALE


Ingrediente:
5 portocale mari
zeama de la o lamaie
1 kg de zahar
Mod de preparare
Se aleg cinci portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider.
Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita. Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de subtiri si se indeparteaza samburii.
 Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 300 ml apa.Se tine pana se topeste zaharul,se da apoi la foc iute,se ia spuma la primele clocote,si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
 Se da cratita la o parte de pe foc,se pun bucatile de portocala,se lasa sa stea asa 10 minute,se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana se leaga cat trebuie. Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie . Se da la o parte si se toarna in borcane. Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja. Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu