sâmbătă, 21 noiembrie 2015

PIZZA CORONITA CU BRANZA TOPITA


Pentru blat ai nevoie de:
400gr faina alba “000”
100 ml apa
100 ml lapte
25 gr drojdie de bere proaspata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar


Pentru umplutura ai nevoie de :
6 triunghiuri branza topita pe care o rulam sub forma unor sfere
1 ardei capia
250 gr salam
100gr cascaval
1 carnat afumat
3 ciuperci de marime medie
1 conserva rosii cubulete pentru sos
Porumb dulce si masline pentru décor
Oregano
Sare, piper si un praf de zahar pentru sos

Pregatesti asa:
Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute.apoi se adauga sarea , zaharul ,si uleiul de maslin amestecand energic.compozitia rezultata se torna peste fainasi se framanta bine aluatul.aluatul rezultat se unge cu putin ulei de masline ca san u prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.

Di conserva de rosii cubulete impreuna cu sarea,zaharul,piperul si oregano pregatim un sos pentru a unge blatul.
Intindem blatul de pizza pe care il ungem cu sosul rezultat si il dam la cuptor circa 5 min, dupa care il scoatem si in 6 colturi facem niste “cuiburi”pentru bilele de branza topita dupa care asezam topingul dupa preferinte.
Se da la cuptor pentru circa 15 -20 minute

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu