Ingrediente:
5 portocale mari
zeama de la o lamaie
1 kg de zahar
5 portocale mari
zeama de la o lamaie
1 kg de zahar
Mod de preparare
Se aleg cinci portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad
de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la
frigider.
Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse
cu furculita. Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de
apa se taie in felii potrivit de subtiri si se indeparteaza
samburii.
Se pune pe foc mic cratita
in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 300 ml apa.Se tine pana se
topeste zaharul,se da apoi la foc iute,se ia spuma la primele clocote,si se
lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
Se da cratita la o parte de
pe foc,se pun bucatile de portocala,se lasa sa stea asa 10 minute,se pune
iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana se
leaga cat trebuie. Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie . Se da la o parte si
se toarna in borcane. Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de
amareala de la coaja. Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si
delicioasa,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu