INGREDIENTE:
·
9 ardei graşi
·
5-6 căţei de usturoi
·
2-3 rosii coapte pe tablă
·
2 linguri ulei de măsline
·
2 linguri oţet balsamic
·
1 ardei iute
·
sare
·
1 legatura cimbru
·
Patrunjel verde
PREPARARE
Se aleg ardei graşi mari. Se spală şi se şterg
sau se lasă să se usuce.
Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată
direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste
tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o
jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte sosul de rosii si usturoi. Se toacă mărunt usturoiul şi se
calește in ulei de masline. Se adaugă rosiile tăiate cubulețe si oțetul
balsamic, iar la final cimbrul. Cine doreşte un sos mai picant poate adăuga
ardei iute fin tocat .
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe şi se
amestecă cu sosul de usturoi. Se păstrează salata la rece o jumătate de oră,
iar când se serveşte se presară cimbru şi pătrunjel verde fin tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu